Edirne bayramda yoğun bir turist akını yaşarken, Edirne esnafı bereketli günler geçiriyor. Edirne’nin geleneksel lezzetleri Kavala kurabiyesi, badem ezmesi ve kallavi gibi yöresel ürünler turistler tarafından büyük ilgi gördü.
Geleneksel lezzetlerin satışını yapan Hasan Karakaş, bayram ile birlikte satışlarda yüzde 100’den fazla artış yaşandığını söyledi. Karakaş, “Ciğerciler turistleri tuzlandırırken, bizler tatlandırdık. Bereketli bir bayram geçirdik. Umarız bayram sonrası da yine bereketli işlerimiz olur.”dedi.
Edirne, 9 günlük bayram tatilinde yoğun bir turist ilgisi gördü. Turistler özellikle meşhur Edirne Tava Ciğeri’ne ilgi gösterirken, Edirne’nin tarihi lezzetleri Kavala kurbaiyesi, badem ezmesi, kallavi ve deva-i misk satışlarında da artışlar yaşandı. Bu lezzetler hem ağızları tatlandırıyor hem de hediyelik olarak eşe dosta götürülebiliyor. Yaşanan bayram yoğunluğu ile birlikte satışların fazlası ile arttığını ve turistlerin geleneksel lezzetlere ilgi gösterdiğini belirten esnaf Hasan Karakaş “Evet bizler kavala kurabiyesi, badem ezmesi, kallavi ve deva-i misk satışı gerçekleştiriyoruz. Bunlara özellikle Edirne’ye gelen yerli turistimizin ilgisi oldu. Belki yüzde yüzden fazla artış gerçekleşti. Az da olsa yabancı turistte vardı. Ciğerciler turistleri tuzlandırırken, bizler tatlandırdık. Bereketli bir bayram geçirdik. Umarız bayram sonrası da yine bereketli işlerimiz olur. Edirne’de gerçekleştirilecek şenlikler ile birlikte şehrin genel ekonomisine katkısı olacak. Biz böylelikle hareketli bir bayram geçirdik.”dedi.
YOĞUNLUK BİLİNEN LEZZETLERE OLDU
Gerçekleşen satışların büyük çoğunluğunun daha meşhur olarak bilinene Kavala kurabiyesi ve badem ezmesi üzerine olduğunu belirten Karakaş “Ağırlıklı olarak kavala ve badem ezmesi oldu. Bunun sebebi çok daha duyulmuş ve meşhur olması. Kallaviyi de ilk defa duyanlar oldu ve satışı gerçekleşti. Kallavimiz Antep fıstığı ve Safranbaldan yapılan yağ, un ve tuzun olmadığı bir ürün. “ ifadelerini kullandı. (Haber: Mehmet Efecan HIDIROĞLU)